Alle ouders van kinderen tot 13 jaar kunnen een inschrijvingsaanvraag doen.

Ouder dan 13 ? Meld je liever aan bij Loonastar.
Denk er wel aan: als je een aanvraag doet, betekent dat niet automatisch dat je ingeschreven bent. Het bureau moet de aanvraag nog beoordelen…

Je kunt je kind inschrijven door het formulier in te vullen onder ‘Inschrijving/Ik schrijf mijn kind in’. Voeg ook 3 zeer recente foto’s toe (max. 2 maanden oud).

Let op de grootte van je foto’s: te zware foto’s (meer dan 1 MB) worden niet verstuurd.

Je ontvangt meteen een bevestiging dat je aanvraag goed is toegekomen. In dit bericht staat dat je binnen enkele werkdagen een antwoord via e-mail zult ontvangen als we interesse in je profiel hebben. We willen je dan graag persoonlijk ontmoeten. Gemiddeld reageren we binnen 15 tot 20 dagen.

Als je na je inschrijving een bevestiging van je aanvraag hebt ontvangen, moet je ten minste 8 dagen wachten om te weten of wij je graag persoonlijk willen ontmoeten in het agentschap. Denk eraan dat het soms iets langer kan duren. Houd je mailbox en map met ongewenste berichten (spam) dus goed in de gaten.

Als je binnen 30 dagen na verzending van je aanvraag geen antwoord hebt ontvangen, betekent dit dat je kandidatuur helaas niet is aanvaard.
Maar doe over 6 maanden gerust opnieuw een aanvraag.

Foto’s moeten recent zijn gemaakt, met een goede (niet noodzakelijk professionele) camera of met een kwalitatieve smartphone.

De foto’s zijn idealiter genomen tegen een lichte achtergrond, altijd in vooraanzicht en op hoogte van het model (geen laag camerastandpunt), zonder accessoires die het gezicht mogelijk verbergen (bril, hoed, pet …) en zonder make-up.

We hebben portret- en silhouetfoto’s nodig.

We aanvaarden alleen foto’s in kleur die niet bewerkt zijn.

Je mag ons ook een videopresentatie sturen via een link.

De maximale grootte van een foto is 1 MB. Bij zwaardere foto’s loop je het risico dat je e-mailsysteem de foto’s niet naar ons kan verzenden.
Met andere woorden, we zullen dan nooit het profiel van je kind ontvangen.

Zodra je bij Ministar bent ingeschreven, is het belangrijk dat je de fiche van je kind up-to-date houdt. Bezorg ons dus het volgende via e-mail:
– een update om de 3 tot 4 maanden (1 maand voor baby’s): 10 recente foto’s (zie hierboven ‘Wat is een goede foto?’ en ‘Hoe zwaar mogen de foto’s zijn?’ voor alle details) + lichaamsmaten
– elke lichamelijke verandering (bv. confectiemaat, kapsel, verlies van tanden …)

Zonder die informatie loopt je kind misschien een opdracht mis.
We stellen geen profielen aan klanten voor die niet up-to-date zijn.

Het agentschap behoudt zich het recht voor om het profiel te verwijderen van wie zijn of haar fiche niet om de 6 maanden volledig bijwerkt.

Is je kind ingeschreven en is zijn of haar fiche up-to-date? Perfect!

Dan is het gewoon even wachten tot we een geschikte opdracht voor je hebben. Zodra we een concrete vraag voor je hebben (casting, shoot, opname, pasbeurt …), nemen we contact met je op via sms, e-mail en/of telefoon.
Je weet nooit wanneer of wie er opgeroepen wordt …
We kunnen je uiteraard geen opdracht garanderen, maar we doen ons uiterste best om je kind aan onze klanten voor te stellen.

Tenzij de boeker specifieke informatie geeft, ga je altijd zo natuurlijk mogelijk naar een casting: geen sieraden, geen make-up, geen haargel …

De klant moet je kind zo natuurlijk mogelijk kunnen zien, om zich een idee te vormen van de stylingmogelijkheden voor zijn specifieke project.

Heeft je kind een casting achter de rug? De klant bekijkt de test en maakt vervolgens zijn keuze. Als je kind gekozen wordt, volgt er ongetwijfeld een pasbeurt voor de shoot of een ontmoeting met het team. Daarna ontvang je uiterlijk de dag vóór de opdracht een callsheet met alle belangrijke informatie over de shoot (adres, uurschema, telefoonnummers, parking …).

Na de opdracht willen we graag wat meer informatie van jou en weten wat je ervan vond.
Hoe is de shoot verlopen? Hoe laat ben je begonnen? Hoe laat eindigde de dag?
Op basis van die gegevens kunnen we naar de klant terugkoppelen en een factuur opmaken.

Zodra de klant ons betaald heeft, gebeuren de betalingen via overschrijving op jouw rekening voor de onkostenvergoedingen en op de geblokkeerde rekening van het kind (tot 18 jaar) voor de prestatie en eventuele beeldrechten. Let wel, de betaling van de prestatie en die van het beeldrecht gebeurt niet op hetzelfde moment. Voor het beeldrecht wachten we tot de datum van publicatie en controleren we of je kind goed herkenbaar is, voordat we deze rechten kunnen factureren.

Ja. Indien de shoot plaatsvindt op een schooldag en je kind ouder is dan 5 jaar, moet de vrijstelling ook het advies en de handtekening van het schoolhoofd bevatten. Dat is in de meeste gevallen een formaliteit.