Over ons

Ministar is het oudste bureau voor kindacteurs en -modellen in België. Vandaag is het bijzonder trots de gelukkigste kinderen ter wereld te kunnen inzetten bij meer dan 250 grote merken. Zo biedt Ministar zijn diensten aan honderden klanten, onder wie fotografen, casting directors, regisseurs, productiehuizen, tv-zenders, webdesigners, stylisten, adverteerders, reclamebureaus, naaischolen, telemarketingbedrijven, webshops, ngo's, ministeries enzovoort. Welkom!
Jean-François Managing Director

Ons verhaal

 • 1982

  Marie-France richt het allereerste bureau voor kindermodellen in België op : Ministar. Het agentschap rekent op de grote hulp van de zoon van de familie, Jean-François, nog student van 15. Vandaag is Ministar dan ook het oudste modellenbureau op de Belgische markt. Zo veel jaar later houdt het bureau nog altijd vast aan zijn familiale karakter.

 • 1986

  Ministar wordt een particulier familiebedrijf.

 • 1988

  Jean-François verlaat de universiteit met een Master in Reclame en Marketing op zak.

 • 2000

  Oprichting van LoonaStar, een 'people' modellenbureau voor tieners en volwassen acteurs en modellen.

 • 2010

  Na 22 jaar ervaring in de reclame- en marketingwereld vindt Jean-François zijn weg naar castings en bookings terug en neemt hij de fakkel over bij het familiebedrijf. Datzelfde jaar waait er ook een vernieuwende wind door LoonaStar met de oprichting van een afdeling voor acteurs en andere artiesten. Die zetten hun talent in voor zowel korte opnamen als films.

 • 2012

  Ministar viert zijn dertigste verjaardag met alle kinderen (en hun ouders!) die voor het bureau werken.

 • 2022

  Ministar viert zijn 40e verjaardag! Wij zijn trots op de duizenden Ministars die ons in deze 4 decennia zijn gevolgd. Bovendien nemen wij maatregelen om onze internationale aanwezigheid verder uit te breiden.

Onze visie

Bij Ministar krijgt iedereen de kans om te schitteren in een artistiek, reclame- of modeproject. Wij verzetten bergen om de troeven van ieder kind in de verf te zetten bij onze klanten. Bij elk project zorgen we ervoor dat de communicatie tussen onze partners, onze klanten maar ook alle kinderen van het bureau en hun ouders vlot verloopt. We stellen alles in het werk om een oplossing te vinden voor elke uitdaging die op ons pad komt.

Onze diensten

Op zoek naar een drietalige mini-actrice met een groot gevoel voor humor? Of hebt u eerder een twaalfjarige NASA-specialist nodig? U vindt ze in onze database! Die telt kinderen, baby's, meisjes en jongens, in alle stijlen en met elke huidskleur! We kennen alle kinderen trouwens goed, want ze komen ons vóór elke kennismaking met een klant een bezoekje brengen. Kortom: u vraagt, wij draaien!
Onze grote kracht schuilt in een duidelijke en gestructureerde communicatie, zonder omwegen. Zo krijgen onze talenten een perfect beeld van elke casting, shooting of andere opdracht. Ook uitleg geven bij het arbeidsstatuut (afhankelijk van het land van de opdracht), het type van vergoeding en de fiscale aspecten maakt deel uit van onze troeven. Wij sluiten met de ouders een wettelijke overeenkomst af om de kinderen te beschermen, hun vergoeding te waarborgen en hun rechten te verdedigen. Hiervoor werkt het bureau samen met de beste juristen gespecialiseerd in prestaties en het recht op afbeelding.